Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Atomkrízis ufok miatt??

2011.07.01

Egy igazán hihetetlen és drámai történetet szivárogtatott ki Mark Ambinder, a The Atlantic című lap szerkesztője, amikor megírta egy USA-béli légi támaszpont egyszerre különös és ijesztő esetét, amiben nukleáris fegyverek és azonosítatlan repülő csészealjak egyaránt szerepelnek. 

A főszereplő a Cheyenne-hegységbe telepített katonai bázis, az F.E. Warren, ahol mintegy ötven Minuteman III típusú, nukleáris robbanófejekkel felszerelt nagy hatótávolságú rakéta van, amiket bármelyik pillanatban kilőhetnek, ha szükséges. (Reméljük, erre sosem fog sor kerülni.) 2011 június 23-án egy azonosítatlan repülő objektum jelent meg a komplexum felett – ez már önmagában is figyelemreméltó, tekintve, hogy az ilyen katonai állomások környékén repülési tilalom van érvényben – és ebben a pillanatban a bázis központja teljesen elvesztette az ellenőrzést a rakéták felett. Ha ez idő alatt parancsot kaptak volna a rakéták kilövésére, a bázis személyzete tehetetlen, és nincs mód a csapás, vagy ellencsapás kivitelezésére.

Az eset teljesen egyedülálló, az UFO – amit a szemtanuk a hagyományos korong alakú csészealjként írtak le – 9 percen keresztül lebegett a bázis felett és ez idő alatt a rakétákat felügyelő rendszer tökéletesen „eltűnt”, olyan volt az egész, mintha valakik törölték volna az irányításhoz szükséges szoftveres rendszereket. Szakértők szerint ez egy elképesztően veszélyes időszak lehetett, hiszen semmi nem garantálta azt, hogy a rakéták a kellő kontroll hiányában elszabaduljanak és a beléjük égetett elsődleges célpontok felé elinduljanak.

46106396 

Más források szerint noha az UFO valóban 59 percig volt észlelhető, ám ezt követően sem állt helyre a rendszer és hosszú órákba telt, mire sikerült normális állapotba hozni a bázis vezérlését. A hadsereg egyelőre arról is hallgat, hogy az eset előtt közvetlenül is észleltek UFO-tevékenységet a környéken. A radarok időről-időre hatalmas, szivar alakú objektumokat fogtak be, amik zavartalanul repültek át a rakétabázis felett. Egy szemtanú szerint olyan volt ez az időszak, mint az I. Világháború német Zeppelin-inváziói éppen csak ezek a repülő tárgyak teljesen egyértelműen nem ember alkotta eszközök voltak.

Egyes források szerint a bázis parancsnoka figyelmeztette a személyzetet, hogy azok ne nyilatkozzanak egyetlen újságírónak, vagy UFO-kutatónak sem, mert különben „ ha láttuk ezeket a tárgyakat az égen, ha nem, Önök nagyon meg lesznek büntetve, ha erről bárkinek beszélnek”. Ennek megfelelően az ügyben érintettek közül senki nem merte a nevét adni a történethez.

A tiltás, fenyegetés ellenére egyre többen nyilatkoznak – persze név nélkül – az esettel kapcsolatosan és ennek köszönhetően kiderült, hogy az érintett bázis esetében nem ez volt az egyetlen ilyesféle krízis. A beszámolókat egymással összehasonlítva, azokat sorrendbe állítva egy USA-ban neves UFO-kutató, Robert Hastings gy véli, hogy az imént ismertetett eset csupán egyetlen kiragadott történet abból a folyamból, ami 2010 szeptembere óta többé-kevésbé egyfolytában tart a körzetben. Ez idő alatt rengetegszer észleltek itt UFO-kat, és 2010 október 23-án történt meg először, hogy a személyzet elvesztette az irányítást a rakéták felett. Ekkor a légierő speciális egysége, a Global Strike Command nyilatkozata szerint szó sem volt idegen tárgyak zavaró hatásáról, inkább hardverhibára fogták a probléma kialakulását. Azonban az ügy túl fantasztikus volt ahhoz, hogy a személyzet tagjai csendben maradjanak és szép lassan elkezdtek érkezni az egymással egyező beszámolók a valóságról, vagyis arról, hogy a bázist gyakorlatilag megtámadta egy UDO, ami egy láthatatlan fegyverrel minden elektromos rendszert megbénított – méghozzá hosszú órákon keresztül!

 

forrás: Hihetetlen magazin